Vuoden Tyyne 2018

21.10.2018

Vuoden Tyyne Leena Paaskunta

Leena Paaskunta vuoden 2018 Varsinais-Suomen terveydenhoitaja, ”Tyyne”

 

Leena on valmistunut ylioppilaaksi tulon jälkeen sairaanhoitajaksi 21-vuotiaana Turun sairaanhoito-oppilaitoksesta vuonna 1975. Ensimmäinen työpaikka oli TYKS ihotautiklinikan opetushoitajan sijaisuus. Sen jälkeen hän työskenteli TYKS kirurgian teho-osastolla ja kirurgian leikkausosastollakin jonkin aikaa.

 

Vuonna 1979 Leena valmistui sitten terveydenhoitajaksi. Valmistumisen jälkeen Leena työskenteli Topeliuksen koulussa ja Mikaelin erityiskoulussa (silloin tarkkailukoulu). Vähän aikaa Leena ehti työskennellä myös äitiysneuvolassa. Sieltä matka jatkui taas kouluun eli Topeliuksen koulun lisäksi tuli Nummenkoulu ja Aurakadun yläaste. Seuraavat 10 vuotta vierähtikin Nummen ala-asteella ja Aurajoen yläasteella sekä urheilulukiossa, yhteisoppilasmäärä oli noussut tuolloin jo 1000 oppilaaseen.

 

Vuonna 2000 Leena oli perustamassa Turkuun Terveysneuvontapiste Milliä. Tavoitteena oli ehkäistä tartuntatautien (Hiv, B- ja C-hepatiitti) leviämistä huumeiden käyttäjien keskuudessa. Millissä toimi ja toimii edelleen käytettyjen ruiskujen/ neulojen vaihtotoiminta, rokottaminen (mm.B-hepatiitti), verinäytteiden otto (HIV/ hepatiitti) sekä mm. raskauden ehkäisyneuvonta ym. Millissä Leena työskenteli aina vuoteen 2009 asti. Tänä aikana hän myös aktiivisesti koulutti muuta henkilökuntaa ja jakoi tietoa Millin toiminnasta.

 

Vuonna 2009 Leena aloitti osastonhoitajan tehtävät. Nyt hän on lähiesimies n. 35 kouluhoitajalle. Aluksi hän oli myös Millin työtekijöiden esimies. Leena on osallistunut Turun Terveydenhoitajien paikallisosaston toimintaan jo yli 20 vuoden ajan vuoroin hallituksen varsinaisena- tai varajäsenenä.

 

Leenan vapaa-aikaan on kuulunut toimiminen Karunan kyläyhdityksen hallituksessa sihteerinä. Leenalla on kolme lasta ja nyt myös lastenlapsia, joiden kanssa hän miehensä kanssa mielellään viettää aikaa. Talvella Leena asuu Turussa, muulloin maalaismaisemissa Sauvossa, jossa riittää vapaa-aikana mm. pihapiirin hoitoa. Aikaa löytyy myös harrastuksiin kuten liikuntaan, hevosiin ja lukemiseen.

 

Leena tunnetaan työntekijänä ja esimiehenä rauhallisena, harkitsevana ja helposti lähestyttävänä. Kouluhoitajien keskuudessa hän on pidetty esimies. 

 

 

Lämpimästi onnea Leena!


Varsinais-Suomen terveydenhoitajayhdistyksen hallitus ja jäsenet